Oostzaan

Informatie over scheiding

Jongetje met papieren afbeelding van gescheiden ouders

Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor jou als ouder, maar zeker ook voor jullie kinderen.
Klik hier voor meer informatie over scheiden.

Ouder en kind moment bij Centrum Jong

Elke laatste donderdagochtend van de maand (behalve in de zomer- en kerstvakantie) is er een ouder en kindmoment. Voor ouders en hun kind(eren) van 1 tot 4 jaar. Deze ochtend is er altijd een onderwerp dat je samen met je kind kunt doen. Bijvoorbeeld voorlezen, sporten in de Greep, kind-atelier, muziek maken en liedjes zingen. Kijk op de Centrum Jong locatie of op Facebook welk thema er is.

Graag wel even aanmelden van tevoren.

Wormerland

Informatie over scheiding

Jongetje met papieren afbeelding van gescheiden ouders
Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor jou als ouder, maar zeker ook voor jullie kinderen.
Lees hier meer informatie.

Sociaal Team Wormerland

Het Sociaal Team Wormerland is er voor hulp en ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn, dagbesteding, werk, wonen, gezinsrelaties of geld. Alle inwoners van de gemeente Wormerland kunnen hier voor zichzelf terecht, maar ook voor een familielid, vriend of buur.
Er is een gratis inloopspreekuur op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.00 uur in De Omslag, Faunastraat 68 te Wormer. Het Sociaal Team Wormerland is dan ook telefonisch bereikbaar op 06-58076672.

Zaanstad

De Bieb

De Bieb organiseert diverse activiteiten om het lezen van kinderen te bevorderen, zoals het project Voorlezen Thuis of Taalcafé. Kijk hier voor meer informatie over de activiteiten van de Bieb. Je kunt hier ook vinden hoe je je kunt aanmelden.

Jeugdteam

In de Jeugdteams van Zaanstad zitten verschillende professionele werkers, zoals pedagogen, maatschappelijk werkers, psychologen en verpleegkundigen. Ze kunnen je met raad en daad bijstaan bij de ontwikkelingen en opvoeding van je kind(eren). Geen vraag of probleem is hen vreemd. Dus neem vooral contact met hen op.
Kijk hier voor de contactgegevens van het Jeugdteam in jouw buurt.

Pink Cloud: online feelgood cursus voor jonge ouders

Pink Cloud gaat jullie helpen de beste ouders te worden. Samen op de bank volgen jullie 11 praktische afleveringen online, jullie krijgen ook een werkboek. Op een speelse wijze belichten ze problemen en de oplossingen. Jullie voeren samen opdrachten uit. Hiermee leren jullie elkaars ontwikkelingen beter begrijpen. Kijk hier voor meer informatie over Pink Cloud. Voor inwoners van Zaanstad is deze cursus gratis.

Sociaal Wijkteam

Het Sociaal Wijkteam biedt hulp, ondersteuning, op het gebied van welzijn, wonen, zorg, scholing, werk, dagbesteding, financiën, (geestelijke) gezondheid of relaties. Je kunt jezelf rechtstreeks aanmelden, maar een aanmelding kan ook via een organisatie, via een buur of kennis.
Kijk hier voor activiteiten van het Sociaal Wijkteam in jouw buurt, bijvoorbeeld taallessen of hulp bij je financiën.