Oostzaan

Oostzaan heeft een centrale zorgverlener, specialist van het Centrum Jong. Dit is een pedagoge bij GGD Zaanstreek-Waterland die gespecialiseerd is in de aanpak van overgewicht. Ze heeft extra kennis over mogelijke oorzaken van overgewicht en obesitas, (op)voeding en beweging. Ze kan vanuit een positieve, gelijkwaardige insteek bij ouders – die meestal in een moeilijke situatie zitten – overgewicht bespreekbaar maken.
Centrale zorgverleners zijn er speciaal voor kinderen uit gezinnen met multi-problematiek. Ze bespreken samen met het gezin een actieplan, coördineren het contact met de eventueel betrokkenen professional(s). En zorgen voor contact met het gezin totdat de doelen bereikt zijn.

Jongetje met papieren afbeelding van gescheiden ouders
Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor de ouders, maar zeker ook voor hun kinderen. Veel problemen bij kinderen ontstaan door de scheiding van hun ouders.

Klik hier voor meer informatie over scheiden

Gemeente Oostzaan organiseert voor professionals regelmatig netwerkbijeenkomsten over verschillende onderwerpen die binnen het sociaal domein spelen. Structureel zijn er netwerkbijeenkomsten over complexe echtscheidingen.
Heeft u interesse hiervoor, maar heeft u tot op heden nog geen uitnodigingen hiervoor ontvangen? Geef dit dan aan in het contactformulier.

Wormerland

Wormerland heeft een centrale zorgverlener, specialist van het Centrum Jong. Dit is een pedagogen van GGD Zaanstreek-Waterland die gespecialiseerd is in de aanpak van overgewicht. Ze heeft extra kennis over mogelijke oorzaken van overgewicht en obesitas, (op)voeding en beweging. Ze kan vanuit een positieve, gelijkwaardige insteek bij ouders – die meestal in een moeilijke situatie zitten – overgewicht bespreekbaar maken.
Centrale zorgverleners zijn er speciaal voor kinderen uit gezinnen met multi-problematiek. Ze bespreken samen met het gezin een actieplan, coördineren het contact met de eventueel betrokkenen professional(s). En zorgen voor contact met het gezin totdat de doelen bereikt zijn.

Jongetje met papieren afbeelding van gescheiden ouders
Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor de ouders, maar zeker ook voor hun kinderen. Veel problemen bij kinderen ontstaan door de scheiding van hun ouders.

Lees hier meer informatie over scheiden.

Gemeente Wormerland organiseert voor professionals regelmatig netwerkbijeenkomsten over verschillende onderwerpen die binnen het sociaal domein spelen. Structureel zijn er netwerkbijeenkomsten over complexe echtscheidingen.
Heeft u interesse hiervoor, maar heeft u tot op heden nog geen uitnodigingen hiervoor ontvangen? Geef dit dan aan in het contactformulier.


Het Sociaal Team Wormerland biedt hulp en ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn, dagbesteding, werk, wonen, gezinsrelaties of geld. Alle inwoners van de gemeente Wormerland kunnen hier voor zichzelf terecht, maar ook voor een familielid, vriend of buur.
Het Sociaal Team Wormerland heeft een gratis inloopspreekuur op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.00 uur in De Omslag, Faunastraat 68 te Wormer. En is dan ook telefonisch bereikbaar op 06 – 58076672.

 

Zaanstad

De Bieb organiseert verschillende om het lezen van kinderen te bevorderen, zoals het project Voorlezen Thuis of Taalcafé. Kijk hier voor meer informatie hierover en andere activiteiten van de Bieb. Hier staat ook hoe uw patiënten/cliënten zich kunnen aanmelden.

Zaanstad heeft 5 centrale zorgverleners, specialisten van het Centrum Jong. Dit zijn jeugdverpleegkundigen en pedagogen bij GGD Zaanstreek-Waterland die gespecialiseerd zijn in de aanpak van overgewicht. Ze hebben extra kennis over mogelijke oorzaken van overgewicht en obesitas, (op)voeding en beweging. Ze kunnen vanuit een positieve, gelijkwaardige insteek bij ouders – die meestal in een moeilijke situatie zitten – overgewicht bespreekbaar maken.
Centrale zorgverleners zijn er speciaal voor kinderen uit gezinnen met multi-problematiek. Ze bespreken samen met het gezin een actieplan te bespreken, coördineren het contact met de eventueel betrokkenen professional(s). En zorgen voor contact met het gezin totdat de doelen bereikt zijn.

Een gezin stichten gaat niet vanzelf. Met de komst van een baby verandert er veel in het leven van de jonge ouders. Slaapgebrek, stress van een huilende baby en het niet uitkomen van elkaars verwachtingen kunnen tot irritaties leiden.
Pink Cloud helpt jonge ouders de beste ouders te worden. Samen op de bank volgen de ouders 11 praktische afleveringen online, ze krijgen ook een werkboek. Op een speelse wijze belicht Pink Cloud problemen en de oplossingen. De jonge ouders voeren samen opdrachten uit. Hiermee leren ze elkaars ontwikkelingen beter begrijpen. Voor inwoners van Zaanstad is deze cursus gratis.

Kijk hier voor meer informatie over Pink Cloud.

Het Sociaal Wijkteam biedt hulp, ondersteuning, op het gebied van welzijn, wonen, zorg, scholing, werk, dagbesteding, financiën, (geestelijke) gezondheid of relaties. U kunt uw patiënt/cliënt hier aanmelden voor hulp.
Kijk hier voor activiteiten in uw buurt, bijvoorbeeld taallessen of hulp bij de financiën.

In Zaandam en Wormerveer zijn elke week gratis ZaansFit Beweegclubs voor kinderen en tieners die te zwaar zijn en fitter willen worden. Plezier staat voorop! Kijk op www.zaansfit.nl voor meer informatie.