Oostzaan

Informatie over scheiden

Jongetje met papieren afbeelding van gescheiden ouders
Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor de ouders, maar zeker ook voor hun kinderen. Veel problemen bij kinderen ontstaan door de scheiding van hun ouders.

Klik hier voor meer informatie over scheiden

Netwerkbijeenkomsten

Gemeente Oostzaan organiseert voor professionals regelmatig netwerkbijeenkomsten over diverse onderwerpen die binnen het sociaal domein spelen. Structureel zijn er netwerkbijeenkomsten over complexe echtscheidingen.
Heeft u interesse hiervoor, maar heeft u tot op heden nog geen uitnodigingen hiervoor ontvangen? Geef dit dan aan in het contactformulier.

Wormerland

Informatie over scheiden

Jongetje met papieren afbeelding van gescheiden ouders
Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor de ouders, maar zeker ook voor hun kinderen. Veel problemen bij kinderen ontstaan door de scheiding van hun ouders.

Lees hier meer informatie over scheiden.

Netwerkbijeenkomsten

Gemeente Wormerland organiseert voor professionals regelmatig netwerkbijeenkomsten over diverse onderwerpen die binnen het sociaal domein spelen. Structureel zijn er netwerkbijeenkomsten over complexe echtscheidingen.
Heeft u interesse hiervoor, maar heeft u tot op heden nog geen uitnodigingen hiervoor ontvangen? Geef dit dan aan in het contactformulier.

Sociaal Team Wormerland


Het Sociaal Team Wormerland biedt hulp en ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn, dagbesteding, werk, wonen, gezinsrelaties of geld. Alle inwoners van de gemeente Wormerland kunnen hier voor zichzelf terecht, maar ook voor een familielid, vriend of buur.
Het Sociaal Team Wormerland heeft een gratis inloopspreekuur op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.00 uur in De Omslag, Faunastraat 68 te Wormer. En is dan ook telefonisch bereikbaar op 06-58076672.

 

Zaanstad

De Bieb

De Bieb organiseert verschillende om het lezen van kinderen te bevorderen, zoals het project Voorlezen Thuis of Taalcafé. Kijk hier voor meer informatie hierover en andere activiteiten van de Bieb. Hier staat ook hoe uw patiënten/cliënten zich kunnen aanmelden.

Jeugdteam

In de Jeugdteams van Zaanstad zitten verschillende professionele werkers, zoals pedagogen, maatschappelijk werkers, psychologen en verpleegkundigen. Ze kunnen ouders met raad en daad bijstaan bij de ontwikkelingen en opvoeding van hun kind(eren). Geen vraag of probleem is hen vreemd. Dus laat ouders vooral contact met hen opnemen.
Kijk hier voor contactgegevens voor uw buurt.
Klik hier voor filmpje over Centrum Jong en Jeugdteam Zaanstad

Pink Cloud; online cursus voor jonge ouders

Een gezin stichten gaat niet vanzelf. Met de komst van een baby verandert er veel in het leven van de jonge ouders. Slaapgebrek, stress van een huilende baby en het niet uitkomen van elkaars verwachtingen kunnen tot irritaties leiden.
Pink Cloud helpt jonge ouders de beste ouders te worden. Samen op de bank volgen de ouders 11 praktische afleveringen online, ze krijgen ook een werkboek. Op een speelse wijze belicht Pink Cloud problemen en de oplossingen. De jonge ouders voeren samen opdrachten uit. Hiermee leren ze elkaars ontwikkelingen beter begrijpen. Kijk hier voor meer informatie over Pink Cloud. Voor inwoners van Zaanstad is deze cursus gratis.

Sociaal Wijkteam

Het Sociaal Wijkteam biedt hulp, ondersteuning, op het gebied van welzijn, wonen, zorg, scholing, werk, dagbesteding, financiën, (geestelijke) gezondheid of relaties. U kunt uw patiënt/cliënt hier aanmelden voor hulp.
Kijk hier voor activiteiten in uw buurt, bijvoorbeeld taallessen of hulp bij de financiën.