Ik heb twee beren

Blauw beertje woont bij mama, Bromvliegbeer bij papa. Om beurten zijn ze de lievelingsbeer van het kindje dat de hoofdrol speelt in dit peuterboekje. Blauw beertje kan goed troosten, de ander beschermt tegen boeven.
Ik heb twee beren, door Conny Boendermaker, ISBN 9071368548, voorleesboek vanaf 2 jaar

Thuis bij mama, Thuis bij Papa

De ouders van Robin gaan scheiden. Papa en mama vertellen dat ze elkaar niet meer lief vinden en dat papa in een ander huis gaat wonen. Nu is Robin thuis bij mama én thuis bij papa.
Thuis bij mama, thuis bij papa, door S. Arts, ISBN 9056477242, voorleesboek vanaf 2 jaar

Dag papa, tot volgende week

In dit boekje wordt de scheiding uitgelegd door de ogen van een knuffelbeer. De ouders van Tom wonen niet meer samen. Tom heeft het hier moeilijk mee. Zijn moeder vertelt hem een verhaaltje over een beertje. De ouders van dit beertje wonen ook niet meer in hetzelfde hol. Beertje wordt af en toe door zijn vader opgehaald om leuke dingen te gaan doen. Daarna wordt hij weer naar zijn moeder gebracht, net zoals Tom. Mama beer heeft aan kleine beer uitgelegd dat ook al wonen papa en mama beer niet meer samen, dit niet betekent dat zij beertje niet meer graag zien.
Dag papa, tot volgende week, Brigitte Weniger, ISBN 9051160216, voorleesboek vanaf 3 jaar

Van alles twee

De ouders van Sterre en Jordi wonen niet meer bij elkaar, omdat ze veel ruzie hadden. Sterre en Jordi moeten hier erg aan wennen. Ze hebben moeite met de twee verschillende leefsituaties. Alle voorkomende situaties en de gevoelens die hierbij bij Sterre en Jordi spelen, worden kort in dit verhaal beschreven. Onderaan de pagina wordt de problematiek van het kind in een apart blokje uiteengezet voor ouders, zodat zij het beter kunnen begrijpen en dit met hun kind(eren) kunnen bespreken. Zo kan dit boek helpen bij de verwerking van deze emoties van kinderen en hun ouders.
Van alles twee, door Martine Delfos, ISBN 9789085605041, vertel- en voorleesboek vanaf 3 jaar