Link naar cursus zwanger

Zwanger, gezond en fit

Ben je zwanger en wil je lekker fit blijven tijdens je zwangerschap? Misschien is de cursus ‘Zwanger, gezond en fit’ van GGD Zaanstreek-Waterland dan iets voor jou! Dit is een informatieve, actieve en praktische no-nonsense cursus. De meest veelzijdige en complete zwangerschapscursus die er is.

Op dinsdag 7 april start er een cursussen van 10 lessen om 19.15 uur in Dinky’s – Industrieweg 10 k, 1566 JP Assendelft (https://www.dinkys.nl)

Er zijn zeven lessen vóór de bevalling (waarvan één partneravond) en drie erna (o.a. een les van een pedagogisch adviseur).  De lessen duren 1 uur en 15 minuten.

Inhoud van de cursus

Wie fit aan de bevalling begint, herstelt sneller na de bevalling. Bovendien wil je graag weten wat je straks te wachten staat als de bevalling begint en de baby er is. De cursus Zwanger, gezond en fit besteedt aandacht aan al deze onderwerpen.

Een fit lichaam kan klachten aan bekken en/of rug voorkomen. Of verminderen. Er is veel aandacht voor het oefenen van conditie en belangrijke spieren rondom het bekken tijdens de cursus ‘Zwanger, gezond en fit’. Daarom geeft een fysio- of oefentherapeut de cursus.
Je krijgt ook informatie over de bevalling. Wat kun je straks doen om de weeën op te vangen? Welke pershouding kun je aannemen? Hoe kun je je ademhaling gebruiken tijdens de bevalling? Daar kun je je beter nu in verdiepen dan op het moment van de bevalling…

Praktische informatie

Start met de cursus als je  tussen de 26ste en 30ste week zwanger bent. Vrouwen die in dezelfde periode zijn uitgerekend proberen we samen te plaatsen.
De eigen bijdrage voor de cursus is €45,-. In veel gevallen vergoedt een zorgverzekeraar de kosten voor een zwangerschapscursus. Vraag het na bij uw zorgverzekeraar! U betaalt bij ons vooraf via iDEAL!

Tips:

– Trek soepel zittende kleding aan.
– Neem een badlaken mee.
Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.cursusbureauzaanstreek.nl