Winnende slagzin prijsvraag Opgroeien zonder alcohol

Doe mee! Alcohol onder de 18 is niet oké!

Sarah Hollander, leerling WormerWieken, bedenkt winnende slagzin prijsvraag Opgroeien zonder alcohol

Vorig schooljaar hebben 230 kinderen uit groep 7 uit de regio Zaanstreek-Waterland meegedaan met de prijsvraag Opgroeien zonder alcohol: Bedenk een leuke slagzin met het woord ‘alcohol’ erin! Sarah Hollander, leerling van basisschool WormerWieken in Wormer, heeft de leukste slagzin bedacht. Op dinsdag 25 november heeft burgemeester P.C. Tange van de gemeente Wormerland en de jury de klas van Sarah overvallen. De burgemeester heeft de prijs aan Sarah overhandigd, een prachtige iPod. Haar slagzin zal ook te zien zijn op sleutelhangers die de jeugdverpleegkundigen van de GGD gaan uitdelen tijdens de gesprekken die zij voeren met leerlingen van groep 7 en hun ouders. Ook worden de komende tijd 10.000 ansichtkaarten met de winnende slagzin in de regio verspreid.

Jury

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van GGD Zaanstreek-Waterland, Brijder Jeugd en de negen gemeenten, is onlangs bij elkaar gekomen om alle inzendingen te beoordelen. De slagzinnen gaan over het hebben van plezier zonder alcohol, groepsdruk, geen alcohol onder de 18 jaar en de gevaren van het drinken van alcohol op jonge leeftijd voor de hersenen. De jury heeft unaniem gekozen voor de slagzin van Sarah omdat die duidelijk, krachtig en enthousiasmerend is en goed aansluit bij de doelgroep.

Alcoholvoorlichting groep 7

De prijsvraag is een initiatief van GGD Zaanstreek-Waterland. Alle leerlingen uit groep 7 krijgen een consult bij de jeugdverpleegkundige van de GGD. In deze regio is dit consult uitgebreid met extra tijd voor alcoholvoorlichting aan zowel de ouders als de kinderen. Na afloop van het gesprek worden kinderen uitgenodigd om mee te doen aan de prijsvraag en hun inzending via www.opgroeienzonderalcohol.nl in te sturen. En dat hebben veel kinderen gedaan! In dit schooljaar gaan we, wegens groot succes, door met deze actie.

Eervolle vermeldingen

Drie inzendingen verdienen een eervolle vermelding; de volgende kinderen krijgen als prijs een bioscoopbon:
“Wees geen meeloper, alcohol is een hersensloper”; ingestuurd door Madelief Bosgraaf van De Werf, Wormerveer
“Alcohol voor 18? Mij niet gezien”; ingestuurd door Luke Mirani, van de JF Kennedyschool in Monnickendam.
“Alcohol onder 18? Mij niet gezien”; ingestuurd door Kareem Leerdam, Komeet, Krommenie.