Link naar Webinars over mediawijsheid

Webinars over mediawijsheid

Op maandag 13 november van 19.30 tot 20.45 uur organiseert GGD Zaanstreek-Waterland een webinar over mediaopvoeding voor ouders van basisschoolleerlingen. Voor ouders met kinderen op het voortgezet onderwijs organiseren we een webinar over hetzelfde onderwerp op donderdag 16 november van 19.30 tot 20.45 uur.

Opvoeden met media is niet makkelijk! Ouders zijn zelf niet opgegroeid met mobieltjes en sociale media. De kinderen van nu zitten uren per dag op hun mobiel, tablet of laptop. Voor contact en plezier, maar ook voor school. Ouders worstelen vaak met allerlei vragen. Wat doen mijn kinderen toch online? En hoe lang is gezond? Hoe maak ik goede afspraken over schermtijd? Hoe zorg ik dat ze niet online gaan pesten? Hoe voorkom je online shaming? Hoe blijf je in gesprek over media? Wat leer je ze over privacy en online veiligheid?

Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd & Media vertelt over nieuwe ontwikkelingen zoals AI (ChatGPT) en geeft praktische tips voor thuis. Bijvoorbeeld over hoe je goede afspraken maakt en zelf het juiste voorbeeld kunt geven. Let op: dit webinar is eerder al opgenomen. Vragen worden via de chat beantwoord.

Aanmelden voor de webinar voor ouders van basisschoolleerlingen kan via https://ggdhvb.webinargeek.com/mediawijsheid-alles-wat-je-als-ouder-wilt-weten-primair-onderwijs?cst=zaanstreek-waterland

Aanmelden voor de webinar voor ouders van leerlingen voortgezet onderwijs kan via https://ggdhvb.webinargeek.com/mediawijsheid-alles-wat-je-als-ouder-wilt-weten-voortgezet-onderwijs-2?cst=zaanstreek-waterland

Dit webinar is een samenwerking van GGD Zaanstreek-Waterland, CJG Rijnmond, Yunio jeugdgezondheidszorg en GGD Drenthe.