Moeder die voorleest aan haar kinderen

Voorleesactiviteit in Week van de Alfabetisering

Met de Week van de Alfabetisering zet Stichting Lezen & Schrijven zich samen met zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang ontwikkelen. Ook het Centrum Jong zet zich in voor een geletterd Nederland!
Zo organiseren we deze week voorleesactiviteiten voor jonge kinderen (0-4 jaar) om het belang van voorlezen te benadrukken:
• maandag 9 september van 9.00 tot 10.00 uur op het CJ Guishuis.
• dinsdag 10 september van 9.00 tot 10.00 uur op het CJ Geuzenpad.
• woensdag 11 september van 9.00 tot 10.00 uur op de CJ Bristolroodstraat.
• donderdag 12 september van 9.00 tot 10.00 uur op het CJ Wormer

De Boekstartcoach leest dan voor en kan je dan ook tips geven. Kom je op een van deze dagen met je kindje langs?

Taal maakt sterker

Eén op de zes volwassenen in Zaanstad heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak kunnen ze ook minder goed met de computer overweg. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Het is dan lastiger om gezond te leven, je hebt minder grip op je geldzaken én je kinderen lopen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden.

DURF! verschil te maken

De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF! Van maandag 9 t/m zondag 15 september 2019 komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland.