Link naar Training voor kinderen van ouders met psychische problemen of van verslaafde ouders

Training voor kinderen van ouders met psychische problemen of van verslaafde ouders

Ken jij een kind tussen de 8 en 12 jaar met een vader of moeder die verslaafd is of die psychische problemen heeft? Misschien is hij/zij weleens verdrietig of boos omdat de vader of moeder ziek is. Of is het bang dat het zijn/haar schuld is? Dan zijn de KOPP/KVO bijeenkomsten misschien iets voor hem/haar.

In deze groep komen kinderen met dezelfde ervaringen. Kinderen merken door deze groep dat ze niet de enige zijn en kunnen zo hun verhaal kwijt. Er wordt gepraat, geluisterd en er worden (creatieve) opdrachten uitgevoerd.

Hoe helpen we?

We helpen door bijvoorbeeld inzicht te geven in emoties die kinderen hebben, handvatten mee te geven hoe zij hiermee om kunnen gaan, de weerbaarheid van de kinderen te versterken en hun kennis te vergroten van de problematiek van hun ouder(s). Iedere bijeenkomst komt er een ander thema aan bod. Ze kunnen praten met anderen, gevoelens delen en herkenning bij elkaar vinden.

De ouders krijgen een uitnodiging voor een ouderavond. Tijdens deze avond gaan de trainers de vader en/of moeder meer vertellen over de groep en kunnen zij vragen stellen aan de trainers.

Praktische informatie

Data: 18 maart, 25 maart, 1 april, 8 april, 15 april, 13 mei en 20 mei

Er worden nog twee ouderbijeenkomsten gepland voor de ouders van alle deelnemers.

Tijd: 15.30 – 17.00

Locatie: buurtcentrum de Lorzie in Wormerveer

Voor meer informatie, klik hier.