Linkto: Terugkijken online oudervoorstelling ‘iSocial’

Terugkijken online oudervoorstelling ‘iSocial’

Het leven van jongeren speelt zich veel online af. De online wereld verandert altijd en is voor veel volwassenen bijna niet bij te benen. Daarom organiseerden GGD Zaanstreek-Waterland, Brijder Jeugd en theatergroep Zwerm op 1 december een gratis online oudervoorstelling over social media & gamen. Voor alle ouders met leerlingen op het voortgezet onderwijs in Zaanstad.

De voorstelling iSocial volgt Naomi, Nick en Femke. Drie middelbare scholieren die hun weg proberen te vinden in de wereld van internet en social media. Wat zet je er wel op en wat absoluut niet? Wat is veilig? Hoe weet je of iemand echt is? Al deze vragen komen voorbij in de voorstelling iSocial. Thema’s die aan bod komen zijn: privacy, cyberpesten, online do’s en dont’s, sexting, online identiteit en alles wat verder bij deze online wereld hoort. Daarnaast gaan ze in op gamen en gameverslaving.

In het tweede deel van de voorstelling bespreken de acteurs een aantal stellingen en kunnen ouders vragen stellen. Ook geven de acteurs praktische tips en handvatten om het gesprek met het kind aan te gaan over dit thema.

De oudervoorstelling is tot 31 december 2021 terug te kijken via deze link: https://youtu.be/aEy7MAPkjB8