Link naar Oudercursus Autisme 12+

Oudercursus Autisme 12+

Heeft je kind autisme en is het 12 jaar of ouder? Dan is de cursus Autisme 12+ misschien iets voor jou? Deze gratis cursus start op dinsdag 19 maart in het pand van Jeugdteam Molenwerf, Ebbehout 31B in Zaandam. Autisme 12+ bestaat uit vier bijeenkomsten van 19.00 – 20.30 uur.

Autisme ziet er in iedere levensfase weer anders uit. Ouders van jongeren met autisme lopen in de puberteit weer tegen andere punten aan dan op de basisschool. De balans zoeken tussen enerzijds loslaten en anderzijds het bieden van ondersteuning is een veelgehoorde zoektocht waar ouders mee worstelen. De oudercursus Autisme 12+ speelt in op deze zoektocht.

De cursus

Bij de oudercursus voor ouders van kinderen met een autismespectrumstoornis ligt de nadruk op het verkrijgen van kennis over autisme. Wat houdt autisme in en welke aanpassingen zijn er voor uw kind nodig? Daarnaast is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met de andere ouders. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod: gedrags- en denkkenmerken, communicatie en verduidelijken van de omgeving, puberteit en seksualiteit, vrije tijd en verslaving (gamen).
De cursus is voor ouders van jongeren 12 jaar en ouder. Er kunnen zes ouders meedoen met de cursus. Het is aan te bevelen om als stel deel te nemen. De bijeenkomsten zijn om de week.

Voorbereiding

Voorafgaand aan iedere bijeenkomst neem je thuis de online module door. Hierin lees je informatie, bekijk je videofragmenten en maak je opdrachten. Het voordeel van deze module is dat je de voorbereiding op een voor jouw geschikt moment kunt doen, in je eigen tempo. Ook kun je mensen in je omgeving die niet meedoen aan de cursus(bijv. opa’s en oma’s), de informatie in module laten lezen. Deze voorbereiding neemt ongeveer per bijeenkomst een uur in beslag.

Tip: Je kunt parkeren kan op het terrein van de GGD,  Vurehout 2.

Aanmelden? Ga naar www.cursusbureauzaanstreek.nl.