Link naar Oudercursus Autisme 12+

Oudercursus Autisme 12+

Heeft u een kind van 12 jaar of ouder dat autistisch is? Wilt u graag meer weten of autisme en ervaringen uitwisselen met andere ouders met kinderen met autisme? Dan is de cursus Autisme 12+ misschien iets voor u? Deze gratis cursus start op maandag 17 oktober van 19.00 – 20.30 uur in het gemeentehuis in Wormer. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Autisme ziet er in iedere levensfase weer anders uit. Ouders van jongeren met autisme lopen in de puberteit weer tegen andere punten aan dan op de basisschool. De balans zoeken tussen enerzijds loslaten en anderzijds het bieden van ondersteuning is een veelgehoorde zoektocht waar ouders mee worstelen. De oudercursus Autisme 12+ speelt in op deze zoektocht.

Bij de oudercursus voor ouders van kinderen met een autismespectrumstoornis ligt de nadruk op het verkrijgen van kennis over autisme. Wat houdt autisme in en welke aanpassingen zijn er voor uw kind nodig? Daarnaast is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met de andere ouders. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod: gedrags- en denkkenmerken, communicatie en verduidelijken van de omgeving, puberteit en seksualiteit, vrije tijd en verslaving (gamen).
Er kunnen zes ouders meedoen met de cursus. Het is aan te bevelen om als stel deel te nemen. De bijeenkomsten zijn om de week.

Voorbereiding

Voorafgaand aan iedere bijeenkomst neemt u thuis de online module door. Hierin leest u informatie, bekijkt u videofragmenten en maakt u opdrachten. Het voordeel van deze module is dat u de voorbereiding op een voor u geschikt moment kunt doen, in uw eigen tempo. Ook kunt u mensen in uw omgeving die niet meedoen aan de cursus(bijv. opa’s en oma’s), de informatie in module laten lezen. Deze voorbereiding neemt ongeveer per bijeenkomst een uur in beslag.

Ga naar de website van het cursusbureau om aan te melden.