Link naar Op 6, 13 en 22 mei nog groepsvaccinaties van GGD Zaanstreek-Waterland

Op 6, 13 en 22 mei nog groepsvaccinaties van GGD Zaanstreek-Waterland

Bijna 24.000 kinderen en jongeren in de regio Zaanstreek-Waterland, die voor een vaccinatie BMR/DTP, HPV of Meningokokken ACWY in aanmerking komen, kregen eind maart een uitnodiging. Daarnaast kunnen meisjes die ouder zijn dan 12 jaar ook alsnog een HPV vaccinatie krijgen tijdens de groepsvaccinatierondes. Ze ontvangen hiervoor geen aparte uitnodiging, maar kunnen dit ter plekke aangegeven.

Op 16 april vond het eerste vaccinatiemoment plaats. Op maandag 6 mei zijn kinderen en jongeren uit Beets, Den Ilp, Hobrede Ilpendam, Kwadijk, Middenbeemster, Noordbeemster, Purmerend, Purmerland, Spijkerboor, Watergang, Westbeemster, Wijdewormer, Zuidoostbeemster aan de beurt om hun vaccinatie te halen in Sporthal ‘De Vaart’, Koggenland 88 in Purmerend.

De kinderen en jongeren uit Assendelft, Jisp, Koog aan de Zaan, Krommenie, Markenbinnen, Oost Knollendam, West Knollendam, Westzaan, Wormer, Wormerveer, Zaandijk kunnen op maandag 13 mei hun prik halen in sporthal Wormer, Spatterstraat 21 in Wormer.

Woensdag 22 mei krijgen de kinderen en jongeren uit Landsmeer, Oostzaan en Zaandam hun inenting in Sporthal de Tref, Drielse Wetering 84 in Zaandam.

Ze kunnen hun vaccinatie ook op een ander tijdstip op die dag of op een van de andere locaties halen.

Welke vaccinaties
Volgens het landelijk geldend vaccinatieprogramma komt ieder kind in aanmerking voor vaccinaties. Deze vaccinaties houden de weerstand op peil die het kind bij vorige vaccinaties heeft opgedaan of voegen een nieuwe weerstand toe. In de regio Zaanstreek-Waterland verzorgt de GGD de inentingen.

Kinderen van 9 jaar krijgen een uitnodiging voor een DTP en BMR vaccinatie. Meisjes van 12 jaar krijgen een uitnodiging voor een HPV vaccinatie. Meisjes ouder dan 12 jaar kunnen ter plaatse ook alsnog een HPV vaccinatie krijgen. Jongeren geboren tussen 1 januari 2001 en 1 mei 2004 of geboren in 2005, krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie Meningokokken ACWY.

Kijk hier voor meer informatie