Link naar Online oudercursus Autisme 12-

Online oudercursus Autisme 12-

Heeft u een kind dat 12 jaar of jonger met een vorm van autisme? Wilt u meer over autisme en puberteit weten en ervaringen met andere ouders uitwisselen? Dan is de cursus ‘Autisme 12-‘ misschien iets voor u! Er kunnen acht ouders meedoen aan deze cursus. Het is aan te bevelen om als stel deel te nemen.
Deze gratis cursus start op donderdag 18 maart van 19.00-21.00 uur en bestaat uit 3 online sessies. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar om mee te doen.

Autisme ziet er in iedere levensfase anders uit. Ouders van jongeren met autisme lopen in de puberteit tegen andere punten aan dan op de basisschool. De balans zoeken tussen enerzijds loslaten en anderzijds het bieden van ondersteuning is een veelgehoorde zoektocht waar ouders mee worstelen. De oudercursus ‘Autisme 12-‘ speelt in op deze zoektocht.

Bij deze  oudercursus ligt de nadruk op het krijgen van kennis over autisme. Wat houdt autisme in en welke aanpassingen zijn er voor uw kind nodig? Daarnaast is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met de andere ouders. Voor elke bijeenkomsten krijgt u huiswerk dat bestaat uit informatie doorlezen, filmpjes bekijken en opdrachten maken. Het is noodzakelijk om dit te doen, aangezien de informatie en de opdrachten als uitgangspunt voor de bijeenkomsten dienen.

Ga voor meer informatie en aanmelding naar https://ggdzw.opleidingsportaal.nl/aanbod?categorieId=3814&opleidingssoortId=64815