Link naar Nieuw: Zwerfboekenstation op Centrum Jong Geuzenpad

Nieuw: Zwerfboekenstation op Centrum Jong Geuzenpad

Op Centrum Jong Geuzenpad in Zaandam is sinds kort een zwerfboekenstation. Kinderen die thuis weinig boeken hebben of niet gemakkelijk naar de bibliotheek kunnen, mogen hier gratis boeken uitzoeken om thuis te lezen. De boeken voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar, dus voorleesboekjes en zelf te lezen boeken.

De  opening van het zwerfboekstation is op woensdag 12 december. Om 13.15 uur is er eerst een goochelshow van Igor Krulsnor en om 14.30 uur volgt de officiële opening door de wethouder Songül Mutluer.

Omdat lezen leuk en belangrijk is, zijn wij begonnen met het Kinderzwerfboekstation. Dat is een kast vol met kinderzwerfboeken. Je kind kan hier een boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen. Of je kunt zelf een boek brengen dat een ander kind mag lezen. Er zijn ook zwerfstickers te vinden.
Dus heb je ook een boek om uit zwerven te sturen, plak er een zwerfsticker op en zet je boek in de zwerfboekenkast. De kast staat bij de baliemedewerkster van Centrum Jong Geuzenpad .

Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Het wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Daarna laten ze het boek weer zwerven bij een ander zwerfboekstation. Voor meer informatie: https://www.kinderzwerfboek.nl/.