Link naar Last van decemberstress?

Last van decemberstress?

De maand december breekt weer aan. Een maand die de meesten als sfeervol, warm en gezellig ervaren. Echter, Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw brengen voor ouders én kinderen vaak ook spanning met zich mee.
Hieronder drie tips om de decemberstress te verlichten.

  1. Een goed begin is het halve werk. De feestdagen brengen veel geregel met zich mee en daarom kan het handig zijn om een goede planning te maken. Als je eenmaal weet hoe jullie feestdagen gaan vieren en bij wie, bespreek dit dan met de kinderen. Doe dit wel pas als de planning volledig rond is. Het geeft rust en overzicht als je je zoveel mogelijk hier aan houdt.
  2. Voor kinderen is het prettig om te weten waar ze aan toe zijn. Maak samen met je kind(eren) een aftelkalender. Zo maak je de feestdagen meer voorspelbaar. Laat je zoon/dochter elke dag een kruisje zetten of een sticker plakken, zodat je kind kan zien hoelang het allemaal nog duurt. Vergeet niet om ook duidelijk te maken wanneer Sinterklaas of de Kerstman weer weggaat. Voor kinderen kan het lastig te begrijpen zijn dat die weer weg zijn, omdat ze dit niet gezien hebben.
  3. Tot slot kan de maand december veel drukte voor jou als ouder met zich meebrengen. Denk aan het maken van surprises of inkopen die je moet doen. Kijk naar je planning en bedenk welke afspraken belangrijk zijn en welke je kunt schrappen. Je hoeft namelijk niet aan alles mee te doen! Maak het minder hectisch voor jezelf, waardoor je meer aandacht kunt geven aan je kind.