Link naar Kom in actie voor jullie gezondheid en doe mee met 30dagengezonder!

Kom in actie voor jullie gezondheid en doe mee met 30dagengezonder!

GGD Zaanstreek-Waterland daagt je uit om met je gezin in maart mee te doen met ‘30dagengezonder’. Het is de bedoeling dat je in 30 dagen een gezondere gewoonte aanleert. De actie stimuleert om op een positieve manier een uitdaging met jezelf aan te gaan. Door het samen met je gezin te doen, motiveren jullie elkaar en houden jullie het vol. Jullie kiezen voor een concrete haalbare uitdaging die jullie 30 dagen lang elke dag uitvoeren. Denk aan 30 dagen niet snoepen, samen ontbijten, vegetarisch eten, elke dag 10.000 stappen zetten of elke dag de smartphone een uurtje uit.

Doe mee

Iedereen die woont of werkt in de regio Noord-Holland kan zich tot en met 1 maart 2021 aanmelden via www.30dagengezonder.nl. Je krijgt dan de hele maand maart inspirerende tips en adviezen. Ervaringen van andere deelnemers helpen jullie om het vol te houden. Je vindt er ook verschillende ideeën voor uitdagingen. Deelname is gratis.

Volg de actie ook op www.facebook.com/30dagengezonder en maak kans op mooie en gezonde prijzen.

Alleen of samen! Wie daagt u uit?

Iedereen kan wel iets bedenken wat voor hem/haar gezonder is. Maar… weten is nog geen doen. In de praktijk is het vaak lastig om te kiezen voor gezonder.
De coronacrisis maakt ons er nogmaals van bewust hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. De huidige omstandigheden en maatregelen maken het tot een extra uitdaging. Wij helpen jullie om samen met vele anderen in maart in actie te komen voor jullie gezondheid. Dat is veel leuker en het werkt!

Meedoen kan alleen of in een groep. Samen doen stimuleert en je houdt elkaar scherp. Een gezin spreekt af de hele maand samen te ontbijten. Een schoolklas kiest bijvoorbeeld om elkaar elke dag een complimentje te geven en collega’s gaan bijvoorbeeld, op afstand, tijdens de lunch samen wandelen. Iedereen, jong en oud, kan meedoen. In 2020 deden er bijna 3000 mensen in Noord-Holland mee, waarvan acht scholen en tweeëntwintig bedrijven. 90% van de deelnemers hield de uitdaging vol en heeft er positieve ervaringen aan overgehouden.