Link naar Kinderen van Kook je fit koken voor Maroeska Metz

Kinderen van ‘Kook je fit’ koken voor Maroeska Metz

Op donderdag 14 februari was de afsluiting van de cursus Kook je fit: een cursus voor kinderen waarin zij meer leren over gezonde voeding én zelf leren koken. De twaalf deelnemende kinderen, waarvan de jongste zeven jaar was, weten nu alles over de Schijf van Vijf en welke gezonde voedingsstoffen er zitten in groente en fruit. Een van de moeders vertelt “na de les van diëtist Marloes werden bij ons thuis alle pakjes en zakjes bestudeerd. Hoeveel suiker zit er in?”
Ook zijn het echte superchefs die geweldig samenwerken. Tijdens de grande finale kookten zij in buurtcentrum de Pelikaan in Krommenie voor hun eigen ouders, een aantal senioren uit de wijk, finalist van Heel Holland Bakt Maroeska Metz en sponsor Albert Heijn.

Gezonde én lekkere keuzes maken
De cursus Kook je fit is een initiatief van buurtcentrum de Pelikaan, Alimentum diëtisten, Sociaal Wijkteam Krommenie en JOGG-Zaanstad. Gedurende vijf lessen leerden kinderen meer over gezonde voeding én leren zij zelf koken. De deelnemende kinderen maakten tijdens de cursus al onder andere: volkoren wentelteefjes, groentenwraps en bananenijs. De kennis en ervaring die ze tijdens de cursus opdoen, helpt de kinderen om gezonde en lekkere voedingskeuzes te maken.
Deze eerste cursus is een pilot, die zeker een vervolg gaat krijgen in 2019.