Link naar Op 6, 13 en 22 mei nog groepsvaccinaties van GGD Zaanstreek-Waterland

Kinderen en jongeren krijgen uitnodiging voor inenting van GGD Zaanstreek-Waterland

Bijna 24.000 kinderen en jongeren in de regio Zaanstreek-Waterland, die voor een vaccinatie BMR/DTP, HPV of Meningokokken ACWY in aanmerking komen, krijgen eind maart een uitnodiging. Op 16 april, 6, 13 en 22 mei vaccineert GGD Zaanstreek-Waterland hiervoor op verschillende locaties in deze regio.

De kinderen en jongeren uit Broek in Waterland, Edam, Katwoude, Marken, Middelie, Monnickendam, Oosthuizen, Purmer, Schardam, Uitdam, Volendam, Warder en Zuiderwoude kunnen als eersten op dinsdag 16 april hun inenting halen in Pop- en Cultuurhuis PX, W.J. Tuijnstraat 15 in Volendam.

Op maandag 6 mei zijn kinderen en jongeren uit Beets, Den Ilp, Hobrede Ilpendam, Kwadijk, Middenbeemster, Noordbeemster, Purmerend, Purmerland, Spijkerboor, Watergang, Westbeemster, Wijdewormer, Zuidoostbeemster aan de beurt om hun vaccinatie te halen in Sporthal ‘De Vaart’, Koggenland 88 in Purmerend.

De kinderen en jongeren uit Assendelft, Jisp, Koog aan de Zaan, Krommenie, Markenbinnen, Oost Knollendam, West Knollendam, Westzaan, Wormer, Wormerveer, Zaandijk kunnen op maandag 13 mei hun prik halen in sporthal Wormer, Spatterstraat 21 in Wormer.

Woensdag 22 mei krijgen de kinderen en jongeren uit Landsmeer, Oostzaan en Zaandam hun inenting in Sporthal de Tref, Drielse Wetering 84 in Zaandam.

Ze kunnen hun vaccinatie ook op een ander tijdstip op die dag of op een van de andere drie locaties halen.

Welke vaccinaties

Volgens het landelijk geldend vaccinatieprogramma komt ieder kind in aanmerking voor vaccinaties. Deze vaccinaties houden de weerstand op peil die het kind bij vorige vaccinaties heeft opgedaan of voegen een nieuwe weerstand toe. In de regio Zaanstreek-Waterland verzorgd de GGD de inentingen.

Kinderen van 9 jaar krijgen een uitnodiging voor een DTP en BMR vaccinatie. Meisjes van 12 jaar krijgen een uitnodiging voor een HPV vaccinatie. Jongeren geboren tussen 1 januari 2001 en 1 mei 2004 of geboren in 2005, krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie Meningokokken ACWY.

Kijk hier voor meer informatie