link naar Kinderboekenweek 2021

Kinderboekenweek 2021

Worden wat je wilt! Is het thema van dit jaar. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wie je bent. Of je goed bent in rekenen of juist in taal. Of je 5 jaar bent of al 11. Ieder kind kan worden waar hij/zij van droomt. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 (6 tot en met 17 oktober) kun je alles worden wat je wilt en alvast dromen over later! Dit kan natuurlijk ook voor of na de Kinderboekenweek.

Lezen is leuk èn heel belangrijk voor de (taal)ontwikkeling van ieder kind. Als ouder kun je de leesontwikkeling van je kind ondersteunen. Vooral thuis voorlezen en geïnteresseerd zijn in wat kinderen lezen is goed voor de leesprestaties van kinderen. Ook samen praten over boeken helpt hierbij.

Spreek je met je kind een andere taal dan het Nederlands? Dan kun je ook voorlezen in deze taal. Kinderen leren hier veel van. Ze leren hoe verha­len in elkaar zitten, leren nadenken en doen kennis op over de wereld. Dit helpt hen ook op school.

Heb je zelf niet veel ervaring met (voor)lezen? Bespreek het met de medewerker van de Jeugdgezondheid. Zij helpen je graag verder.

""

15 minuten lezen, 15 minuten plezier!

Elke dag 15 minuten lezen: het verbetert de lees­prestaties, net als de woordenschat en de schoolprestaties. Er is nog een betere reden om elke dag een kwartier te lezen: voorlezen is gewoon heel leuk! Geen mooier moment om ermee te beginnen dan in de Kinderboekenweek…

Ga door met voorlezen, ook al leert of kan je kind zelf lezen. Voorlezen is niet alleen gezellig. Het is ook een kans voor kinderen om naar iets moeilijkere boeken te luisteren en hun woordenschat en tekstbegrip uit te breiden.