Link naar Informatie over anticonceptie

Informatie over anticonceptie

Heb jij behoefte aan informatie over anticonceptiemethoden (middelen om een zwangerschap te voorkomen)? Maar weet je niet bij wie je hiervoor terecht kunt? GGD Zaanstreek-Waterland is er ook voor jou! Op maandagmiddag, woensdagochtend en vrijdagochtend heeft het Centrum voor Seksuele Gezondheid van de GGD een spreekuur speciaal voor jongeren t/m 24 jaar. Je kunt hier al je vragen stellen over seksualiteit. Anticonceptie is daar een onderdeel van.
Je hebt geen verwijzing nodig. De afspraak is gratis. Indien je kiest voor een bepaald anticonceptiemiddel dan gaat dat via je eigen zorgverzekering.

Uit ervaring blijkt dat er veel onterechte misvattingen bestaan over anticonceptie. Zo worden er bijvoorbeeld veel anticonceptie-apps gebruikt. Veel mensen weten niet dat de betrouwbaarheid hiervan gering is.

Je kunt tijdens de spreekuren vragen stellen over:

  • Anticonceptie
  • Seksuele ervaringen (positief en/of negatief)
  • Invloed van seksualiteit op jou als persoon en andersom
  • Veilig vrijen
  • Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s)

Wij laten je zien welke anticonceptie er is. En ondersteunen je in het maken van een keuze die bij jou past. Hierin kijken we niet alleen naar het medische stuk. Maar ook naar wie je bent en in welke situatie je zit. Ook als er praktische bezwaren zijn, waardoor het gebruik van anticonceptie lastig is, kunnen we samen kijken naar mogelijke oplossingen.

Wil je een afspraak maken? Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 10.30 uur op het telefoonnummer 075-6518363.