Link naar Heb je een vraag over opvoeden?

Heb je een vraag over opvoeden?

Wat moet ik doen als mijn kind niet luistert naar wat ik zeg? Hoe ga ik om met mijn kind dat niet wil  avondeten? Ik merk dat de scheiding effect heeft op ons kind, hoe ga ik hier mee om? Hoe ga ik met mijn puberkind om? Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind zijn grenzen voldoende aan kan geven? We kunnen allemaal als ouder wel eens advies gebruiken voor een opvoedsituatie. Uiteraard kun je hier met familie, vrienden of kennissen over praten. Maar weet dat je ook bij de Jeugdgezondheid van GGD Zaanstreek-Waterland terecht kunt!

We hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

 • Je kunt je vraag altijd stellen aan de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau. Of maak een afspraak voor het inloopspreekuur om daar je vraag te stellen.
 • Bel met een van onze pedagogisch adviseurs op maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur op 0299-748004 (regio Waterland) of 075-6518340 (Zaanstreek).
 • Mail je vraag naar opvoedvragen@ggdzw.nl.
 • Je kunt ook altijd online je vraag stellen aan een pedagogisch adviseur.
 • Of maak een afspraak op het opvoedspreekuur. Hier spreek je met een van onze pedagogisch adviseurs (opvoeddeskundigen). Die kan je advies en ondersteuning geven. Eventueel zijn er meerdere gesprekken.
 • Je kunt 7 dagen per week chatten met een jeugdverpleegkundige:
  Ouders van 0-5 jarigen bereiken de chat van 08.30 tot 18.00 uur via: ouderchat.nl. Avonden tussen 18.00 tot 22.00 uur en in de weekenden van 08.30 tot 22.00 uur via: www.groeigids.nl/ouderchat.
  Ouders van 6-18 jarigen bereiken de chat van 18.00 tot 22.00 uur en in de weekenden via: groeigids.nl/ouderchat.
 • Op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin/Centrum Jong vind je ook veel opvoedinformatie. Kijk op cjgzw.nl voor de website in jouw gemeente.

Kortom, je hoeft niet met je opvoedvragen rond te blijven lopen. Je kunt ook hiermee bij ons terecht!