GGD Zaanstreek-Waterland vaccineert kinderen en jongeren begin november

 

Kinderen en jongeren in de regio Zaanstreek-Waterland krijgen vanaf half oktober een uitnodiging als ze voor een vaccinatie BMR/DTP, HPV of Meningokokken ACWY in aanmerking komen. Op 4 tot en met 7 november vaccineert GGD Zaanstreek-Waterland hiervoor op verschillende locaties in deze regio.

Op maandag 4 november vaccineert de GGD kinderen en jongeren uit Beets, Den Ilp, Hobrede Ilpendam, Kwadijk, Middenbeemster, Noordbeemster, Purmerend, Purmerland, Spijkerboor, Watergang, Westbeemster, Wijdewormer, Zuidoostbeemster in Sporthal ‘De Vaart’, Koggenland 88 in Purmerend.
De kinderen en jongeren uit Broek in Waterland, Edam, Katwoude, Marken, Middelie, Monnickendam, Oosthuizen, Purmer, Schardam, Uitdam, Volendam, Warder en Zuiderwoude kunnen op dinsdag 5 november hun prik halen in Pop- en Cultuurhuis PX, W.J. Tuijnstraat 15 in Volendam.
Op woensdag 6 november krijgen de kinderen en jongeren uit Assendelft, Jisp, Koog aan de Zaan, Krommenie, Markenbinnen, Oost Knollendam, West Knollendam, Westzaan, Wormer, Wormerveer, Zaandijk hun inenting in sporthal Wormer, Spatterstraat 21.
Donderdag 7 november is de GGD in Sporthal de Tref, Drielse Wetering 84 in om de kinderen en jongeren uit Landsmeer, Oostzaan en Zaandam te vaccineren.
Ze kunnen hun vaccinatie ook op een ander tijd op die dag of op een van de andere drie locaties halen.

Welke vaccinaties

Volgens het landelijk geldend vaccinatieprogramma komt ieder kind in aanmerking voor vaccinaties. Deze vaccinaties houden de weerstand op peil die het kind bij vorige vaccinaties heeft opgedaan of voegen een nieuwe weerstand toe. In de regio Zaanstreek-Waterland verzorgt de GGD de inentingen.
Kinderen van 9 jaar, die de prik in het voorjaar niet gehaald hebben, krijgen een uitnodiging voor een DTP en BMR vaccinatie. Meisjes van 12 jaar krijgen een uitnodiging voor de tweede HPV vaccinatie. Ook meisjes van 16 en 17 jaar, die nog geen HPV vaccinatie gehaald hebben, krijgen dit keer een herhaalde uitnodiging om dat toch nog te doen. Jongeren geboren tussen 1 januari 2001 en 1 mei 2004 of geboren in 2005, krijgen een uitnodiging voor de vaccinatie Meningokokken ACWY als ze deze nog niet hebben gehad

Kijk hier voor meer informatie over vaccinaties van de GGD.
Bekijk hier het schema van november.