Link naar Gezondheidsonderzoek Kinderen start 25 september

Gezondheidsonderzoek Kinderen start 25 september

Deze week start GGD Zaanstreek-Waterland een groot onderzoeken naar gezondheid en leefstijl van kinderen (van 0 tot 12 jaar in de regio Zaanstreek-Waterland. De GGD doet deze onderzoeken iedere 4 jaar. De gemeenten en GGD gebruiken de resultaten van het onderzoek om zorg en activiteiten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeften van inwoners.

Ongeveer 14.000 ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar krijgen op 25 september 2020 een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. De computer heeft namen en adressen uit het bevolkingsregister gekozen. Deze personen krijgen een uitnodiging thuis met een inlogcode waarmee ze online de vragenlijst kunnen invullen. Iedereen die de vragenlijst invult maakt kans op een mooie prijs, zoals step of een uitje. De resultaten van de onderzoeken komen half 2021 op www.ggdzw.nl.

Belangrijk om mee te doen!

De gemeenten en de GGD doen er alles aan om de gezondheid en veiligheid van haar inwoners te verbeteren. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen de gemeenten en de GGD de zorg en activiteiten zo goed mogelijk laten aansluiten op de behoeften van de inwoners. De onderzoeken geven antwoorden op vragen als: Hoeveel uur per dag spelen kinderen buiten? Hoeveel kinderen gaan op de fiets of lopend naar school? Hoeveel kinderen worden regelmatig gepest? Vinden ouders de buurt geschikt om buiten te spelen?
Laat het ons weten! Doe mee aan onze Gezondheidsmeter Kinderen als je de uitnodiging krijgt. Meer informatie over het onderzoeken vind je op www.ggdzw.nl/gmkind.

Heb je geen uitnodiging ontvangen, maar wil je wel meedoen aan andere gezondheidsonderzoeken van de GGD? Meld je dan aan voor het panel! Dit kan via www.ggdzw.nl/panel.