Link naar De Boekstartcoach op het consultatiebureau

De BoekStartcoach op het consultatiebureau

Op diverse Centra Jong is een BoekStartcoach aanwezig tijdens het consultatiebureau. Zij gaan dan met ouders in gesprek over het programma BoekStart en over het belang van voorlezen aan piepjonge kinderen. Daarmee wil de BoekStartcoach het voorleesplezier bij jonge ouders promoten en de ontwikkelingskansen van hun kinderen vergroten.


Ongeveer 35% van de ouders haalt het BoekStartkoffertje op in de bibliotheek, een leuk koffertje met inhoud. Jonge ouders zijn druk om hun nieuwe leven in te richten. Een bezoek aan de bibliotheek past daar niet altijd bij. Om alle ouders te bereiken gaat de bibliotheek daarom naar een plaats waar zij komen: het consultatiebureau.

De BoekStartcoach start tijdens het wachten op een consultatiebureau een gesprek met ouders over boekjes en voorlezen met voorbeelden. Ze legt uit dat voorlezen leuk en gezellig is, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.
Meertalige ouders krijgen van de BoekStartcoach adviezen hoe meertaligheid in te zetten is bij het lezen. Ook adviseert zij ouders over het gebruik van digitale media.
Op consultatiebureaus waar geen BoekStartcoach aanwezig is, ligt informatiemateriaal voor ouders over BoekStart. Er is ook een kaartje waarmee ouders bij de Bied een leuk koffertje met inhoud op kunnen halen.