Link naar ouders van pubers

Cursussen voor ouders van pubers

Begin maart starten er 2 verschillende cursussen voor ouders van pubers.

Omgaan met pubers

Op dinsdag 3  maart start de gratis cursus voor ouders van pubers ‘Omgaan met pubers’. Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten (7e bijeenkomst is optioneel) en is van 19.00-21.00 uur bij GGD Zaanstreek-Waterland, Vurehout 2 in Zaandam.

Heb je een kind tussen de 11 en 16 jaar? In deze jaren verandert in korte tijd veel: voor kinderen én voor hun ouders. En dat kan vragen bij jou oproepen. Veel ouders vinden het prettig om met andere ouders hierover te praten. Jij ook? Misschien is de cursus Omgaan met pubers dan iets voor jou.
In de bijeenkomsten ga je met de cursusleider en andere ouders aan de slag. Je krijgt informatie over de ontwikkeling van jouw puber, en over opvoedvaardigheden die je kunt gebruiken. Je gaat hiermee oefenen en wisselt ervaringen uit met de andere ouders.

Elke week krijg je een opdracht voor thuis, om de informatie uit de cursus toe te passen. Ook krijg je wekelijks een folder met informatie over het onderwerp van die week.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelding van de cursus omgaan met pubers.

Positief Opvoeden methode Triple P

Woensdag 4 maart 2020 start van 9.30 – 11.30 uur de cursus ‘Positief opvoeden’ volgens de methode Triple P in het gemeentehuis Wormerland. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en 3 telefonische afspraken en is gratis. Het is bedoeld voor ouders met kinderen tussen de 12 en 19 jaar.

Wordt het gedrag van je tiener teveel voor je? Is de sfeer thuis er niet leuker op geworden met al dat geschreeuw? Zijn jullie het nooit eens? Neem je niet eens meer de moeite om te praten? Maar je maakt je wel zorgen, want waar gaat dit naartoe?
Of misschien is het niet zo erg. Maar besef je je ineens dat dingen zo kunnen veranderen. Je wilt graag zoveel mogelijk weten over positief opvoeden, zodat je voorbereid bent als het gedrag van je puber verandert.

In de cursus Positief Opvoeden Triple P leer je onder andere hoe je:

  • ook in de puberteit van je kind een goede band met uw kind kunt houden,
  • gewenst gedrag kunt stimuleren,
  • ongewenst gedrag kunt hanteren,
  • kunt omgaan met risicogedrag.

Na iedere bijeenkomst krijg je huiswerkopdrachten om thuis mee aan de slag te gaan.
Kijk hier voor meer informatie en aanmelding voor de cursus Positief Opvoeden. Na de aanmelding volgt een intakegesprek om te kijken of de cursus passend is.