Link naar Cursus Omgaan met Pubers

Cursus ‘Omgaan met Pubers’

Op dinsdag 5 maart start van 19.00 tot 21.00 uur de oudercursus ‘Omgaan met Pubers‘ in het gebouw van GGD Zaanstreek-Waterland aan de Vurehout 2 in Zaandam.

Heb je een puber in huis? Een kind tussen de 11 en 16 jaar?
In deze periode verandert er in korte tijd veel: voor kinderen én voor hun ouders. En dat kan vragen oproepen bij jou. Veel ouders vinden het prettig om met andere ouders hierover te praten. Jij ook? Misschien is de cursus Omgaan met pubers dan wel iets voor jou.

In zes bijeenkomsten van twee uur (7e bijeenkomst is optioneel) ga je met een cursusleider en andere ouders aan de slag. Je krijgt informatie over de ontwikkeling van je puber en over opvoedvaardigheden die je kunt gebruiken. Deze vaardigheden worden samengevat in de term LOS: Luisteren – Overleggen – Sturen.

Tijdens de bijeenkomsten oefen je met opvoedvaardigheden, wissel je ervaringen uit met de andere ouders en bekijk je filmpjes.

Iedere week is er een thuisopdracht, om de informatie uit de cursus thuis toe te passen. Ook krijg je wekelijks een folder met informatie over het onderwerp van die week.

De cursus is voor alle ouders van pubers op de middelbare school. Respect voor verschillende manieren van opvoeden is het uitgangspunt.

Interesse? Meld je dan hier aan.