Link naar Coronatest bij kinderen

Coronatest bij kinderen

Op dit moment zien we veel kinderen bij de teststraten. Hoe gaat een PCR test bij kinderen tot en met 12 jaar in zijn werk?

Voor het testen van een kind tot en met 12 jaar plannen we langere tijd in plaats van de reguliere 3 minuten. De extra ingeplande tijd gebruiken de medewerkers om kinderen, als dat nodig is, gerust te stellen.
Kinderen mogen in Zaandam in de auto blijven zitten voor de test. Ze mogen ook bij u op schoot komen zitten. En het is ook mogelijk om de test buiten de auto, op een stoel, uit te voeren.
In Purmerend loopt u met uw kind de testlocatie in. Ook daar mag uw kind op schoot zitten.

We nemen bij de PCR test met een wattenstaafje wat slijm uit de neus en keel. Bij kinderen tot en met 12 jaar gaat de wattenstaaf maar een klein stukje in de neus. Bij kinderen ouder dan 12 en volwassenen gaat de wattenstaaf dieper erin.

Alle kinderen krijgen na de test een dapperheidsdiploma. Als een kind echt niet wil, oefenen de medewerkers geen druk uit om de test toch te ondergaan.

Dit item uit het Jeugdjournaal kan helpen om uw kind voor te bereiden op een coronatest.
In deze animatie ‘Kinderen en testen’ van het RIVM wordt aan kinderen uitgelegd hoe verspreiding van het coronavirus gebeurt en hoe een coronatest precies wordt afgenomen.

Lees ook https://www.ggdzw.nl/coronatest/moet-ik-mijn-kind-laten-testen-op-corona-en-hoe-gaat-het-testen/.