Link naar: Centrum Jong, dé plek in de Zaanstreek voor al je vragen over opvoeden, opgroeien en nu ook jeugdhulp.

Centrum Jong, dé plek in de Zaanstreek voor al je vragen over opvoeden, opgroeien en nu ook jeugdhulp

Opgroeien en opvoeden gaat meestal vanzelf. Maar het kan af en toe ook knap lastig zijn. Misschien heb je vragen of is er uitgebreidere (jeugd)hulp nodig. Weet dan dat er vanaf 24 augustus 2020 iets verandert in de toegang naar jeugdhulp. Je kunt je vanaf vandaag aanmelden bij het Centrum Jong en het Sociale Wijkteam voor het Jeugdteam.

Bij het Centrum Jong kun je voor al jouw vragen over kinderen, rond gezondheid, opvoeden, opgroeien en specialistische jeugdhulp terecht. Daarnaast kun je bij Sociale Wijkteams vragen stellen over jeugd en gezin. Centrum Jong en Sociale Wijkteams werken samen met het Jeugdteam en zorgen dat er voor ieder kind en gezin de juiste hulp komt. Dat varieert van een gesprek met een jeugdverpleegkundige of pedagoge tot een doorverwijzing naar uitgebreidere hulp van het Jeugdteam of een specialistische jeugdhulporganisatie.
Op scholen zijn zorgcoördinatoren en interne begeleiders aanwezig, die weten hoe het inzetten van jeugdhulp werkt. Dus hen kun je ook benaderen.

Trek tijdig aan de bel, want zo voorkom je dat problemen groter worden of de situatie uit de hand loopt. Je kunt je dus niet meer rechtsreeks aanmelden bij het Jeugdteam. Je kunt wel altijd terecht bij het Centrum Jong en Sociaal Wijkteam.