Link naar Borstvoedingsweek

Borstvoedingsweek

Campagne borstvoeding werkt!

Borstvoeding en werk combineren blijkt nog steeds een uitdaging voor veel vrouwen, ondanks het feit dat ze recht hebben om tijdens hun werk te kolven. Om werkende vrouwen, die borstvoeding geven, extra te ondersteunen, lanceren de Landelijke Borstvoedingsraad en het Voedingscentrum de campagne ‘Borstvoeding werkt!’. Dit gebeurt tijdens de Landelijke Borstvoedingsweek, die van 30 september tot 6 oktober is. Het Voedingscentrum heeft voor de campagne nieuwe materialen ontwikkeld die werkgevers gratis kunnen bestellen (www.voedingscentrum.nl/borstvoedingwerkt).

Wat houdt de campagne in?

  • Werkgevers kunnen een gratis checklist en deurhanger voor de kolfruimte bestellen op de website van het Voedingscentrum.
  • Op de website van het Voedingscentrum staan inspirerende voorbeelden en verhalen van werkgevers en werknemers.
  • Er start een campagne op social media.

Waarom deze campagne?

Het doel van de campagne is om het voor vrouwen makkelijker te maken om langer borstvoeding te geven. Borstvoeding is namelijk de beste voeding voor een baby en het draagt ook bij aan de gezondheid van de moeder.

Veel vrouwen willen graag borstvoeding blijven geven als zij gaan werken. Maar ze missen soms ondersteuning en faciliteiten op hun werk. Zoals een geschikte kolfruimte en steun bij collega’s en leidinggevenden.

Met de campagne geeft het Voedingscentrum werkgevers handvaten hoe ze hun organisatie borstvoedingsvriendelijker kunnen maken.