Aftelkalender Sinterklaas

Hij komt, hij komt die lieve goede Sint! Is het je gelukt om de pepernoten en chocolade sinterklazen tot nu toe te negeren, vanaf afgelopen zaterdag kun je er niet meer omheen: Sinterklaas is binnenkort in het land! De Sinterklaas-tijd is magische periode voor kinderen én een drukke tijd voor ouders. Om je kinderen (en jezelf!) te helpen een beetje grip te krijgen op deze dagen, kun je gebruik maken van een aftelkalender. 

De onderstaande gratis aftelkalenders van opgroeikaarten.nl helpen kinderen te snappen hoelang het nog duurt tot het leuke en spannende moment waar ze naar uitkijken. Zeker voor peuter en kleuters is het handig omdat hun tijdsbesef nog niet volledig ontwikkeld is.
Er zijn diverse mogelijkheden:
Hoe lang duurt het nog voordat Sinterklaas aankomt? Wanneer mogen je kinderen hun schoen zetten? Wanneer komt Sinterklaas op school? Wanneer vieren jullie pakjesavond?

Enne… om de rust een beetje te bewaken is het goed om jezelf af te vragen of je kind wel alle Sintfestiviteiten mee moet maken! Hoe erg is het als je kind het sinterklaasfeest op de sportvereniging mist, als het de goedheiligman ook op school ontmoet, thuis pakjesavond viert en regelmatig pieten tegenkomt bij het boodschappen doen?
Wij wensen jullie een hele gezellige Sinterklaasperiode toe.

Bron aftelkalenders: opgroeikaarten.nl