14 t/m 18 maart: Week van het geld

Van 14 tot en met 18 maart is het de Week van het geld. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld.

Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Jong geleerd is oud gedaan!

Deze week worden diverse activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Onder andere medewerkers van banken, verzekeraars en de gemeentelijke kredietbanken staan dan voor de klas om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld.

Op de website www.wijzeringeldzaken.nl vind je betrouwbare informatie over financiële zaken. Je leest hier niet alleen informatie, maar ook wat je als ouder kunt doen om je kind wijzer in geldzaken te maken. Ook een wijzer voor zakgeld en een echt zakgeldcontract waarin je afspraken rondom het zakgeld kunt vastleggen vind je hier.

Wil je snel naar de activiteiten in deze week, klik dan hier. De speciaal uitgebrachte krant kun je hier downloaden.

Naast deze website heeft ook de website van het Nibud veel informatie en tips rondom geldzaken als sparen, studiekosten, bijbaantjes.

Gerelateerde links: