Link naar 14-jarigen krijgen uitnodiging inenting Meningokokken ACWY

14-jarigen krijgen uitnodiging inenting Meningokokken ACWY

De pubers die dit jaar 14 jaar worden, kregen deze maand van GGD Zaanstreek-Waterland een uitnodiging om binnenkort de inenting voor de Meningokokken ACWY te halen. Ze kunnen deze prik halen bij een Centrum Jong bij hen in de buurt. GGD Zaanstreek-Waterland heeft de afspraken zo gepland dat jongeren elkaar zo min mogelijk treffen.
Heeft jouw kind de uitnodiging niet ontvangen en is je kind  geboren in 2006? Meld hem/haar dan aan via prikafspraak@ggdzw.nl,  dan krijg je een afspraak.

Coronamaatregelen
De tiener mag alleen komen als hij/zij en zijn/haar gezinsleden geen coronaklachten hebben We vragen de tiener om alleen te komen,  er mag zo nodig maximaal één begeleider meekomen. GGD Zaanstreek-Waterland houdt zich aan de landelijke coronarichtlijnen.

Geen verminderde weerstand na prik
Het is veilig om op dit moment deze inenting te krijgen. De weerstand wordt niet minder na de prik. De jongere is  dus niet extra vatbaar voor het coronavirus.

Meningokokkenziekte
De bacterie die de meningokokkenziekte veroorzaakt, komt op dit moment in Nederland voor. De pubers kunnen hier ernstig ziek van worden en zelfs aan overlijden. Daarom is het belangrijk dat ze deze prik halen.

Individueel inenten
Normaliter krijgen ze deze inenting op een plek waar de groepsvaccinatie plaatsvindt. Vanwege de coronamaatregelen gaat de grote vaccinatieronde in het voorjaar niet door. Daarom heeft GGD Zaanstreek-Waterland ervoor gekozen om deze groep jongeren individueel in te enten.

Lees meer over Meningokokkenziekten op de site van het RIVM.